الماس صورتی با تمام جلال و شکوهش یکی از گرانقیمتترین جواهرات دنیاست. الماس صورتی ده تا صد مرتبه از همتای سفید رنگ خود گرانقیمتتر است و تنها ۰٫۰۳ درصد تولید بازار جهانی به این سنگ اختصاص یافته است. الماسهای رنگی خواه زرد، آبی، نارنجی یا سبز همگی از همتای سفید رنگ خود گرانبهاتر هستند.
اما زمانی که از الماس صورتی صحبت میکنیم دایره خاص بودن کمی تنگتر میشود، زیرا این سنگ آنقدر نادر است که تمام الماسهای صورتی محصول یک سال در کف یک دست جای میگیرد.
این سنگها به نوعی قابلحملترین نوع ثروت بر روی کره زمین محسوب میشوند. به مناسبت شصتمین سالگرد تاجگذاری ملکه الیزابت، کمپانی الماس صورتی آرگایل (Argyle) در سال ۲۰۱۲ یک روز را به نمایش این سنگهای خاص در لندن اختصاص داد. چهل و دو الماس صورتی منحصر بفرد به ارزش بیش از ۴۲ میلیون پوند در یک مکان حاصل این گردهمایی باشکوه بود. کارشناسان جواهر سراسر دنیا از گردهم آمدن این میزان الماس صورتی در زیر یک سقف شگفتزده شدند. یکی از دلایل گرانبها بودن الماس صورتی فروش بالای این سنگها در خانههای حراج سراسر دنیاست.
بالاترین رکورد فروش به ازای هر قیراط الماس صورتی به خانه حراج ساتبی هنگ کنگ تعلق دارد که در این حراجی در سال ۲۰۱۴ یک قطعه الماس صورتی ۸٫۴۱ قیراطی به قیمت ۱۷,۷۶۸,۰۴۱ دلار به فروش رسید، یعنی ۲٫۱۱۲٫۷۲۷ دلار به ازای هر قیراط الماس صورتی که رقم بسیار شگفتآوری است.
سایه رنگی غیر معمول صورتی بنفش این الماسها به آنها ظاهری خاص و خواستنی بخشیده است. این سنگ از سوی موسسه گوهرشناسی ایالات متحده به عنوان یک سنگ ذاتا بیعیب و نقص و خالص شناخته شده است که این موضوع در رابطه با الماسهای رنگی کاملا بیسابقه است. این میزان خلوص معمولا فقط در الماسهای سفید دیده میشود.
در طول تاریخ هنگامی که ثروتمندترین افراد جامعه میخواستند خود را از دیگران متمایز کنند همیشه به سراغ الماس صورتی رفتهاند. از ملکه الیزابت تا سلطان برونئی و بازیگران هالیوودی همه و همه محو جذابیت منحصر بفرد این سنگ صورتی هستند. حلقه نامزدی شش قیراطی جنیفر لوپز و بن افلک در زمان خود بیش از ۱٫۲ میلیون دلار ارزشگذاری شده است.حلقه نامزدی آنا کورنیکوا، تنیسور مشهور نیز بر طبق گزارشها بیش از ۲٫۵ میلیون دلار ارزش دارد.
ژاپن بزرگترین بازار خرید الماس صورتی است و سایههای رنگی مشابه با شکوفههای گیلاس رنگ مورد علاقه آنها است. سوال این است که الماسهای صورتی چگونه بوجود آمده است؟ ژوزفین جانسون مدیر معدن الماس صورتی آرگایل میگوید: «ما میدانیم که الماسهای صورتی ۱٫۶ میلیارد سال قدمت دارد اما مطمئن نیستیم که چگونه به این رنگ درآمدهاند، ما میدانیم که الماسها تحت دفشار تولید میشوند و در رابطه با الماس صورتی این فشار چند برابر است، این فشار بیشتر باعث یک جابجایی و چرخش جزئی در شبکه کریستالی میشود و از این طریق نور در درون الماس شکسته شده و از انتهای طیف رنگی صورتی یا قرمز خارج میشود ».
تا پیش از کشف و شروع به کار معدن آرگایل در غربیترین منطقه استرالیا در دهه هفتاد میلادی این الماسها در دسته سنگهای عجیب و غریب قرار داشت و تنها تعداد محدودی از مجموعهداران و ثروتمندان به آنها علاقه داشتند. بعد از آن این مخلوقات غریب زمین شناسی به صورت بسیار جزئی در برزیل، روسیه و هند نیز یافت شد و در آن زمان بیشتر در موزهها و نمایشگاههای سنگهای معدنی مورد استفاده قرار میگرفت، زیرا جواهرسازان درباره ارزش واقعی آنها تردید داشتند به همین دلیل سرمایهگذاری زیادی بر روی آنها صورت نمیگرفت. دلیل دیگر این بود که پیدا کردن دو سنگ مشابه بسیار مشکل بود و فقط این امکان وجود داشت که این سنگها در انگشتر مورد استفاده قرار گیرد.
اما کشف معدن آرگایل تاریخچه الماس صورتی را تغییر داد و آن را به یکی از محبوبترین سنگهای قیمتی جهان تبدیل کرد. پس از اکتشاف شکاف باراموندی (Barramundi Gap) در شمال غرب استرالیا دو زمین شناس بسیار مصمم این الماسها را در بالای لانه مورچگان شناسایی کردند و میتوان گفت که مورچههای کارگر اولین بار این الماسها را به نزدیک سطح زمین منتقل کردند و از آنجا بود که تب الماس صورتی آغاز شد.